Főleg a közel ötezer, 70 év feletti szekszárdi időskorúra koncentrálnak az elmúlt 24 órában kidolgozott intézkedéseik kapcsán – mondta a polgármester. Aki családtag vagy hozzátartozó hiányában nem tudja megoldani a mindennapi életvitelhez szükséges alapdolgok – bevásárlás, gyógyszerkiváltás, étkezés – biztosítását, az kérheti az önkormányzat segítségét. Az idősek munkanapokon a Tarr Kft. által létesített, 8 és 21 óra között hívható 74/679 000-es telefonszámon igényelhetnek segítséget, tehát akár már telefonon keresztül is lehet élelmiszereket, meleg ételt rendelni. Az önkormányzat két intézménye koordinálja a munkát, de az onkentes@szekszard.hu e-mail címen várják 18 éven felüli, egészséges, a vírusfertőzéssel semmilyen módon nem érintett önkéntes civil segítők jelentkezését. A költségvetésben is megtörtént az átcsoportosítás, jelentős összeg áll rendelkezésre, amivel a koronavírus-járvány elleni védelmet kiegészítik. 
Dr. Molnár Kata jegyző hozzátette: a Humánszolgáltató Központ és Szociális Központ a jelentkezés, regisztráció és összesítés után végzi majd a feladatok egy részét, koordinálását. Az intézmények munkatársai minden esetben egy önkéntessel, fényképes igazolvánnyal ellátva igyekeznek segítséget nyújtani a nehéz helyzetben. 
Az önkormányzat nem csak megszervezi, támogatja is a 70 év feletti idősek étkeztetésének megoldását. Kérést követően hétfőtől az ebédet már dobozba csomagolva kapja  az idősebb korosztály – jegyezte meg Bors Zsuzsanna, a Szociális Központ intézményvezető helyettese, aki a szociális étkeztetés kapcsán új igénylők jelentkezésére számít. 
Tolácziné Varga Zsuzsanna, a Humánszolgálató Központ igazgatója arról számolt be, miután megkapják az igényeket, telefonon egyeztetnek a szépkorúakkal, kérdőívet és nyilatkozatot töltenek ki az igényt megfogalmazókkal. Munkatársaik és az önkéntesek is védőfelszerelést kapnak a feladatellátásra. 

Borítókép: illusztráció