Ma már köztudott, hogy ebben az évben nem kerül megrendezésre hagyományos formájában a Szekszárdi Szüreti Napok. A fesztivál már évek óta a város legrangosabb eseményének számít, idén azonban a vírushelyzet átírta az országos népszerűségnek örvendő esemény forgatókönyvét is. 

Érkeztek viszont jó hírek is a rendezvénnyel kapcsolatban.

A Szekszárdi Szüreti Napok megrendezésének szokásos időpontjához, szeptember harmadik hétvégéjéhez igazodva, a helyi borászok, a saját pincészeteiket fesztivál helyszínekké avanzsálva fogadják majd a vendégeket. A tervek szerint, a Szekszárdi Nyitott Pincék programhoz hasonlóan, a borászatok egyénileg, vagy vendégborászokat is fogadva kínálják majd boraikat, kiegészülve – a legendás Ízek utcájából is megismert – helyi vendéglátóhelyek standjaival. Rengeteg zenés programmal, és meglepetésekkel is készülnek a borászok, alkalmazkodva saját adottságaikhoz, befogadóképességükhöz, az igényekhez, és természetesen az előírásokhoz. Az esemény részleteiről még folynak az egyeztetések, a végleges programot néhány napon belül ismertetik a szervezők, tudatta szerkesztőségünkkel Herrné Szabadi Judit, a Borvidék Nkft. ügyvezető igazgatója.

Ez a program minden bizonnyal egy más és új élményt ad majd a szekszárdiaknak és az idelátogató vendégeknek, egy dolog viszont változatlan. Nincs olyan vírus, ami a jó szekszárdi borokkal kibabrálhat. A szekszárdi szeptember a szekszárdi borokról fog szólni dombokon, völgyeken át.

Néhány pincészet már meg is hirdette az eseményt saját közösségi platformjain. Az alábbi linkekre kattintva tájékozódhatnak a Prantner Pince, Németh János Pincészet, Tringa Borpince, Sárosdi Pince és Vendégház, és a Schieber Pincészet által már meghirdetett programokról. 

Schieber https://www.facebook.com/events/647075889491458 

Prantner https://www.facebook.com/events/329324524770090 

Tringa https://www.facebook.com/events/697427877508082 

Németh János https://www.facebook.com/events/224206278707208 

Sárosdi http://www.sarosdi.hu/blog/szekszardi-szureti-nyitott-pincek?fbclid=IwAR2MSqlVjQkHFH6KPfZAhGpg4R-LpU-FgJPTen42kh_o0v9sahDNx5x6TPI 

Az eseménnyel kapcsolatos új információkkal, cikkünket folyamatosan frissítjük.