Elkezdődött az épülő interaktív tudásközpont berendezéseinek beszerzését előkészítő munka. A közbeszerzés nagyságrendje elérheti a 650 millió forintot. Az épületben kap helyet az Illyés Gyula Megyei Könyvtár és a Magyar Nemzeti Levéltár Tolna Megyei Levéltára. A közbeszerzést várhatóan több részre bontják majd, a műszaki specifikációkat április végéig véglegesítik.

A megbeszélésen részt vett dr. Szabó Csaba, a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatója, akivel a működtetés részleteiről kezdődtek egyeztetések.

A 2023 tavaszára elkészülő új interaktív tudásközpontba várhatóan már nyáron elkezdhetnek beköltözni az intézmények és a tervek szerint jövő ősszel, a tanévkezdésre megnyithatja kapuit a ház.A Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK) 2021. augusztusában adta át az épülő tudásközpont munkaterületét a közbeszerzésen nyertes kivitelezőnek, a ZÁÉV Építőipari Zrt.-nek. A 2017 óta gondozott projekt ezzel végre a célegyenesbe ért, köszönhetően a kormány 2021. június végi döntésének is, amellyel biztosították a hiányzó összeget a beruházáshoz. A Modern Városok Programban épülő új intézmény felső költségkerete 7,3 milliárd forint.

www.szekszard.hu