Jelenleg azonban két alapvető probléma van a projekttel. Egyrészt nincs újabb pályázat a beruházás finanszírozására, másrészt pedig az ellátási területtől  – szekszárdi viszonylatban – rendkívül távol esne az érintett 3-as számú (Dr. Papp Zoltán körzete), illetve a 14-es számú (Dr. Bálint Orsolya körzete) felnőtt háziorvosi rendelő.

Az előzmények szinte minden szekszárdi számára ismertek. Az említett körzeti rendelők jelenleg méltatlan helyszíneken fogadják a betegeket, a 3-as számú rendelő most a Vörösmarty utcában az Ügyelet épületében üzemel, még a 14-es körzet betegei az I. Béla Gimnázium kollégiumának épületébe járnak ellátásra. Nagyjából ötezer emberről van szó a két orvosi körzetben. Ők kaptak volna új rendelőt a Szabó Dezső utcában, ám politikai, majd lakossági tiltakozás áldozata lett a tervezett helyszínen a beruházás. A város bukta az új rendelőt, az önkormányzat visszafizette a támogatást, és valószínűleg kártalanítani kell a kivitelezőt is.
A témát azonban bizonyos politikai érdekek napirenden tartották az utóbbi időszakban. Még szavaztatták is a város lakosságát az újabb helyszínről, még azok is voksolhattak, akik más ellátási körzethez tartoznak. A kérdés jogos! Mi köze a Wosinsky lakótelepen élő polgárnak ahhoz, hogy hol legyen a Kápolna téri, vagy a Rozsnyai utcai lakos orvosi rendelője!? 
Csakhogy egyelőre újabb pályázat sincs, saját forrásból pedig nem tud száz-százötven millió forintért rendelőt építeni az önkormányzat. De ha mégis, vagy akár lenne újra forrás, akkor Szőlőhegyen megépülne egy felnőtt háziorvosi rendelő, ahová a város másik végéből járnak a betegek, az ott élőknek pedig ugyanoda kellene menniük ahová eddig. Annak ellenére, hogy szabad orvosválasztás van, esélyes, hogy a 3-as és a 14-es körzetet ellátó orvosok nem kívánnak újabb kártyákat magukhoz venni.