Herczegh Anita: az összefogás idejét éljük.

Nemcsak a félelem és a fájdalom, hanem az összefogás idejét is éljük – hangsúlyozta Herczegh Anita pénteken, az ajkai Magyar Imre Kórház előtt tartott sajtótájékoztatón a koronavírus-járványra utalva.
    A köztársasági elnök felesége kiemelte: nagyon sokan keresik a választ arra, hogy mit tehetnének a válsághelyzet enyhítéséért, és az országos karitatív szervezek is összefogtak.
    Herczegh Anita reményét fejezte ki, hogy az összefogás erejéből „viszünk magunkkal a válság utáni időkre is”. 
    Soltész Miklós a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) elnöke arról beszélt, hogy az adományt az ajkai, a debreceni, a kiskunhalasi, a miskolci, a szekszárdi és a székesfehérvári kórházba juttatják el a karitatív tanács tagszervezetei.
    Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő azt mondta: most „egy hajóban evezünk”, mindenkinek meg kell tennie azt, amire a járvány leküzdéséhez szükség van. A kormány is ezt tette, az egészségügy készen áll arra, hogy a járvány tetőzésekor is kezelni tudja a helyzetet – fogalmazott. Emellett fontosak az egyéni gesztusok és a jelenlegihez hasonló felajánlások is – tette hozzá.
    Nagy Zoltán, a Magyar Imre Kórház főigazgatója kiemelte, hogy az összefogás erőt ad a mindennapi komoly munkához. 
    Dóczi Dóra, a Johnson & Johnson Consumer Health Divízió marketingvezetője elmondta, hogy a cég „több fronton igyekszik helytállni”, globális és helyi együttműködésekben közreműködve. 
    A rendezvényen a cég képviselője 10,5 millió forintos, kézkrémből és szájvízből álló csomagot adományozott a hat, koronavírusos betegeket is ápoló magyarországi kórháznak. 

Forrás: MTI