A brutális kampányt, majd az eredményt követően szinte kettészakadt a város. 90 nap elméletével komor képet fest, negatív a közhangulat Szekszárdon. A polgármester és az egy fős többségben levő ÉSZ frakció folyamatosan számháborúzik. Mindez talán a város lakosságát nem is kellene, hogy érdekelje, viszont a szájkarate finoman szólva sincs jó hatással a megyeszékhelyre. Az új formáció hangzatos kampányígéreteivel szemben még mindig Heilmann Józsefnének hívják a Garay gimnázium igazgatóját, továbbra sem parkolhatnak ingyen a szekszárdiak, egyelőre szó sincs idősek otthonáról és a többiről se;

A Fidesz, illetve Ács Rezső és csapata nem bonyolította a végtelenségig a programját. Kvázi azt mondták, hogy – Kőműves Kelemen után szabadon – csinálják tovább amit elkezdtek. Befejezik az uszodát, az egészségügyet tovább fejlesztik, Zöld Várost építenek, az eddigi színvonalon szervezik a rendezvényeket. Összeségében lassú folyású patakként csordogálna tovább a város.

De! A béna kacsa formáció miatt semmi nem halad. Illetve vannak olyan ügyek, amik igen. A polgármester kabinetjét lefejezték, a Sportközpont első emberét, illetve a Vagyonkezelő ügyvezetőjét kirúgják. Az ÉSZ-nek a Szervezeti Szabályzat módosításával – ami a bizottsági struktúra felduzzasztásával éves szinten 32 millió Ft-al kerül többe mint eddig – az a terve, hogy oda szervezze át az érdemi munkát. 

A bizottsági üléseken szó volt már a régi uszoda hasznosításáról, rekreációs központtá való átalakításáról. Emeletes parkolóházról a Toldi utca környékén. Zöldség-gyümölcs termesztésről, mellyel a közcélú foglalkoztatottak bevonásával a közétkeztetést szolgálná ki a város. Ács Rezső szinte az összes ÉSZ-es projekt kapcsán kijátssza a közgazdász-kártyáját és aggodalmát fejezi ki a beruházások fedezeti, illetve fenntarthatósági oldala felől. 

Érdekes szösszenetek voltak és vannak bőven. 

Egy mondattal visszakanyarodva, az megvan, hogy a Vagyonkezelő ügyvezetőjét milyen indokkal mentik fel!? Mivel a Szekszárdi Vasárnap a céghez tartozik, így az egy fős ellenzék a kiegyensúlyozatlan tájékoztatásra hivatkozva küldi el Bálint Zoltánt február végével. És ami érdekes; csak(!) Bomba Gábor jóváhagyásával kerülhet fel hír a szekszard.hu oldalra. A megválasztott polgármester anyagait is az ellenzéki frakcióvezető lektorálja, így az Ács Rezső nevével fémjelzett anyag nagy valószínűséggel ebben a ciklusban nem kerül a város oldalára. 

A legutóbbi óriási karate meccs végeredménye, hogy parkoló pályára tették a Generációk Parkja elnevezésű projektet. Három lakossági fórum, tervbemutató, hosszas előkészítési munka, és egy már lezárult közbeszerzési eljárás után jegelik a Barátság utca fölé tervezett giga játszóteret. A város 139 millió Ft támogatást nyert a 3350 négyzetméter nagyságú beruházáshoz, a legjobb kivitelezői ajánlat 8,6 millió Ft-al volt több. Az ÉSZ azt mondja, hogy költségvetésből nem adják a plusz pénzt, Ács Rezső pedig azt nyilatkozta, ő bizony előteremti, biztosítottnak látja a szükséges önerőt. Az Energiaparkhoz hasonló szabadidős komplexum, így jó eséllyel nem készül el a nyári szünidőre. 

Nem pont számháború, de mégis valami hasonló. A kampányban szó volt az átláthatóságról, elegánsabban a transzparenciáról. A debütáló ellenzék hiányolta a nyilvános közvetítéseket a Közgyűlésekről. Óriás egyetértésben mindkét frakció bólogatott, hogy legyen TV közvetítés. Viszont! A bizottsági struktúra átalakítását követően nem a Közgyűléseken, hanem már korábban születnek a döntések, a bizottsági üléseken simán dönthet az ÉSZ. Szóval, lehet, hogy ezt is kellene közvetíteni, ha már transzparenciát kiáltunk. 

Konklúzió!? Mindenkinek szíve joga levonni, hogy szükség van-e Szekszárdon a számháborúra.

Borítókép: illusztráció