A szekszárdi önkormányzat két grundméretű, 14×26 méteres homokkal töltött műfüves labdarúgópálya létesítésére nyert pályázati támogatást. A Zöldkert utca 22-24., és a Béri Balogh Ádám utca 119-125. számú paneltömb mellett épülő pályákra kapott hozzájárulást az önkormányzat saját erővel egészítette ki.

A Zöldkert utcában október 28-án megtörtént a műszaki átadás. Csatáron a régi bitumenes pályát október 4-től lezárták, a korlátozás várhatóan november végéig tart. Az építkezés után azonban ismét birtokba vehetik a sportolni vágyó szekszárdiak. 

A Magyar Labdarúgó Szövetség pályaépítési programjában korábban a Baka István Általános Iskolában és a Garay János Általános Iskola Zrínyi utcai tagintézményében épült 20×40 méteres műfüves pálya.

A Szekszárdi Baka István Általános Iskola mellett lezajlott egy D-típusú kondipark (street workout park) kivitelezése. A pályázati pénzből megvalósuló 150 négyzetméter alapterületű, gumi borítású sporttéren 15 eszközt helyeztek ki. 

Az előző önkormányzati ciklusban az önkormányzat három óvodában (Kölcsey, Mérey és Perczel Mór utca) valósított meg műfüves pályát. A kifejezetten az óvodás korosztály számára kifejlesztett korszerű, 6×12 méteres multifunkcionális sportpályán biztosítják a gyermekek számára elengedhetetlen napi mozgást. 

Az új sportlétesítményeknek köszönhetően újabb lehetőségekkel bővül a családok sportolási, szórakozási lehetősége. Az új pályák a lakosság által könnyen megközelíthető, belterületi településrészeken várják a mozgást kedvelőket. 

Fotó: Kiss Albert