Míg tavaly 62, idén 66 civil szervezet – köztük 14 új – nyújtott be pályázatot, a Bizottság egyetlen kérelmet sem utasított el. A keretösszeg 6 millió forint, a minimum 50 ezer, a maximum odaítélhető összeg 200 ezer forint volt. 
A VÍZ’P’ART Közalapítvány 2018. évi működéséről szóló tájékoztatóban elhangzott, az alapítvány célja, Tolna megyei és szekszárdi fiatal iparművészek támogatása. Tavaly is meghirdették a Szabó Dezső Művészeti Ösztöndíjat, amelyet művészeti egyetemet végzett „profi” művészek kapnak. A 200 ezer forint összegű támogatást Kristófy Dániel festőművész vette át. Az alapítvány megszervezte továbbá a fiatal alkotók bemutatkozó kiállítását a Babits Mihály Kulturális Központban.
A döntéshozók a napirendi pontokkal kapcsolatban szavaztak a Szervezeti és Működési Szabályzat (SZMSZ) függelékének módosítására a jogszabálykövetés, a szervezeti egységek közötti feladatátcsoportosítások és az új közterület-elnevezések miatt. A zárszámadás után az előző évi pénzmaradványok bekerültek a 2019. évi büdzsébe. Ehhez szükség volt a költségvetésről szóló önkormányzati rendelet korrigálására.
A „testület” elfogadta a KSC Szekszárd szakmai beszámolóját. Ebben újdonságként szerepel, hogy a profi NB I-es gárda mellett ősztől az NB I/B csoportban kadett csapatát (U16) versenyezteti a klub.
Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Magyar Íjász Szövetség együttműködési megállapodást köt a megyeszékhelyen 2020-ban rendezendő 3D-s világbajnokság kapcsán, az egyeztetések folyamatosan zajlanak a két fél között.