A korona vírus járvány második hullámáról szóló hírek nem könnyítik meg a szervezési munkálatokat a Wosinsky Mór Megyei Múzeumban sem. A bizonytalanságok ellenére azonban az intézmény folyamatosan szervezi az őszi programokat, erről, és néhány szervezés alatt álló eseményről tájékoztatta szerkesztőségünket a múzeum igazgatója, Ódor János. 

„A Gúzsba kötve táncolni: A Kádár-rendszer könnyűzenei lengendái” sorozat folytatódik. A következő két alkalommal Poór Péter énekes és Németh Alajos – a Bikini együttes basszusgitárosa – lesznek a talkshow vendégei.

A PAD folyóirat idén ünnepli 25. évfordulóját. A Vármegyeházán megrendezésre kerülő eseményen bemutatkozik A PAD folyóirat jubileumi lapszáma, s – e jeles esemény keretében kerül sor Dr. Máriás festőművész rendhagyó tárlatának megnyitójára. A rendezvény dátuma 2020. szeptember 12.

Két konferenciát is szervez a múzeum, a PTE Néprajz- Kulturális Antropológiai Tanszékkel és a Fiatal Római Koros Kutatókkal. 

A szokásos sorozatok is megrendezésre kerülnek, mint például a „Múzeumi esték” és a korábban népszerűnek bizonyult Múzeumpedagógiai foglalkozások is szervezés alatt állnak. Ezek a foglalkozások a Vármegyeházán, a Babits házban és a Múzeum főépületében kerülnek megrendezésre.

Az intézmény törekszik arra, hogy a tudományos munkájukról is beszámoljanak, ennek egyik elemeként ősszel kiadásra kerül a múzeum 40. évkönyve, melyben a Tolna-megyével foglalkozó tanulmányok lesznek olvashatók. Készül egy katalógus is a 2016-2020 közötti időszakban bemutatott hónap műtárgyairól, ez az év végén kerülhet az olvasók elé.  

Érdemes ellátogatni a múzeum weboldalára is ahol lehetőség nyílik a TÉR-KÉP-LAP alkalmazás böngészésére, melyben érdekes történetek, leírások találhatók Szekszárd régi épületeiről, eseményeiről és a hozzájuk kapcsolódó személyekről. Az alkalmazás az alábbi linkre kattintva elérhető.

http://terkeplap.wmmm.hu/

Fotó: Wosinsky Mór Megyei Múzeum