Ahogy az elnök fogalmazott: a Megyei Közgyűlés a 2019-től kezdődő önkormányzati ciklusban is kiváló munkát kíván a Hivataltól, amire az új főjegyző személye is garancia. 

Dr. Baranyai Eszter

A megyei önkormányzat működésében kiemelt szerepet játszik a Hivatal, amely a Közgyűlés döntés-előkészítő szerve. Ennek tükrében, a hivatalvezető főjegyző többek között a jogszerűségért is felel szakmai kompetenciáival.

Dr. Baranyai Eszter hosszú évek óta a jegyzői hívatásnak él, hiszen korábban a regölyi, kölesdi, illetve gyönki székhelyű közös önkormányzati hivatalokat vezette. Végzettségeit illetően jogász és magyar szakos tanár, mindemellett a turizmus-vendéglátás szakembere.

Az új főjegyző Kölesden él, s legszívesebben a családjával tölti idejét, ugyanakkor szabadidejében szívesen hódol a futásnak és az olvasásnak. Hitéleti és közéleti szerepet is vállal, hiszen a Kölesdi Református Egyházközség gondnoka, valamint több civil szervezet aktív tagja. Szívügye továbbá az értékőrző és kulturális misszió; a helyi értéktár elnökeként kutatja és népszerűsíti a település kincseit, hivatali teendőin felül pedig segíti a megyei értéktár bizottság munkáját.

Borítókép: Wikipedia

Forrás: tolnamegye.hu