Szekszárdon, sokak számára ismerős lehet a képen látható arc. A fiú az iskolából, a kolléganő kedvenc vásárolója, a jóképű fiatalember a konditeremből. Az, hogy folytathatnánk még a sort érthető, Fülöp ugyanis Szekszárdon született, és itt is nőtt fel. Ma már nem a szomszéd srácként néz ránk az utcából, hisz pár éve Budapestre költözött, és sármos influencerként, Iam Fülöp néven berobbant a köztudatba.

Instagramon több, mint 89.000, az összes internetes platformját egybevetve pedig több, mint 180.000 követője van. Fülöp sokoldalú személyiségét ismerhetjük meg ezeken az oldalakon.

Egy kis beszélgetésre invitáltuk Őt.

#iamfulop

Évek óta Budapesten élsz, magad mögött hagytad a kisvárosi létet. Miért?

Szeretem Szekszárdot, hisz egy gyönyörű borvidék észkerdoboza ez a város, de sajnos egy idő után úgy éreztem, túlságosan beszűkültek nekem itt a terek. Nagyfokú hiányérzetem alakult ki a helyi üzletek marketing stratégiájával kapcsolatban is, úgy is, mint akkori modell és fotós. Természetesen voltak kivételek is. Ha visszagondolok, három hely között ingáztam a váltást megelőző években, az iskola, a konditerem és a lakás. Mivel alapvetően szeretem a pezsgést, szerintem senki nem lepődött meg azon, hogy az egyre gyakoribbá váló Budapesti utazásaim, azzal végződtek, hogy odaköltöztem. 

A családod miatt biztosan gyakran hazahúz a szíved, úgy hírlik legendásan jó a kapcsolatod a szüleiddel.

Gyerekkoromban a szüleim elváltak. Azt gondolom, mindketten példaértékűen kezelték, és kezelik a mai napig is az akkor kialakult helyzetet. Anyukám egy fantasztikus nő! Nagyon inspiráló személyiség, rendkívül elfogadó ember, akinek sokat köszönhetek. Mindig támogatott a céljaim elérésében, nem mellesleg a legfőbb bizalmasom is. Felnézek rá. Apával is nagyon jó viszonyt ápolok. Nagy érdeklődéssel figyeli mindig, hogy épp mi történik velem a nagyvilágban. 

Van valami spéci dolog, amivel Anyukád vár, amikor hazalátogatsz? Amolyan Füli kedvencére gondolok, ahogy ő nevez téged.

Nem tudnék kiemelni semmit. Anya hosszú ideje reformkonyhát vezet otthon, úgyhogy örülök annak, hogy ha esetleg pizzát vagy bármilyen ételt megkívánok –amit amúgy az eredeti recept szerint már régóta nem fogyasztok- azt ő egészséges „mindenmentes” verzióban el tudja készíteni nekem. Rengeteget edzek, odafigyelek az étkezés minőségére.

Nem szeretnék kellemetlenkedni, de nem bírom ki, hogy ne tegyem fel a kérdést, ami a sztereotíp  internetes mémekre vonatkozik az influencerekkel kapcsolatban. „…Én sem értek semmihez.” Mit szólsz ezekhez? 

(Felnevet.) Találkoztam már ezekkel én is, sőt egyet meg is osztottam az oldalamon, jót nevettem rajta. Ha nem sértő egy mém, teljesen helyénvalónak tartom. Vannak „megélhetési influencerek” akik olyan képet festhetnek esetleg magukról, mintha semmittevésből és szelfizgetésből állna az egész napjuk. Nehéz elhinni, de e mögött a tartalmak mögött is komoly munka van.  Ugyanakkor én fontosnak tartom, hogy ha valakit több ezer ember tart kvázi példaképének, ő érezze kötelességének azt, hogy rávilágítson bizonyos társadalmi problémákra, jótékony célok mögé álljon be, és kezdeményezzen is hasonlókat. Én így gondolkodok.

Sokat utazol más országokba. Budapest csak egy dobbantó, a cél pedig a külföldi munka?

Nagyon szeretek utazni, szeretem megismerni más népek kultúráját, mentalitását, ízlésvilágát. Tavasszal Amerikába készülök pár hétre, de hogy kivel és miért, az legyen meglepetés! Azt gondolom, butaság lenne váltani, hisz jelenleg egy nagyon kedvező piacon mozgok itthon, és jól tudok érvényesülni. Kísérletezhetnék egy idegen nyelvű országban, de nem most van az ideje a kockáztatásnak. Jól mennek most a dolgok úgy, ahogy vannak.

Mi volt a legbizarrabb megkeresés, amit kaptál?

Valaki meg akarta vásárolni az egyik ruhadarabomat.

Akarom tudni, hogy milyen ruhadarabot?

Nem, nem akarod tudni! (Nevetünk.)

Oké! Azt viszont biztos elárulod, hogy ha egy ismerősöd megkérdezné, hogy mi az, amit mindenképpen látnia kell, ha Szekszárdra látogat, mit javasolnál?

A Szekszárdi Borászatokról nagyon jó véleményem van. A csodálatos komplexumok, az értékes brandek, és a prémium borok egyaránt elismerésre méltóak. Mindenképpen javasolnék tehát egy pincelátogatást, egy helyi borászatnál. Előtte persze a Kilátóról letekintenék erre a szép városra. 

https://www.instagram.com/iamfulop/

https://www.youtube.com/c/FulopBudavari

Borítókép: Instagram #iamfulop