Az önkormányzati választások idején, vagyis a kampány hevében már a Márton-napi Vigadalmat is nagyon sokan hiányolták Szekszárdon. Később pedig szinte felháborodást váltott ki a helyi emberekben az Adventi programsorozat finoman fogalmazva szerényebb változata, ami az impozáns történelmi belvárosból leköltözött a Kulturális Központ köré. 

Amíg az elmúlt években kialakult Szekszárdon egy mondhatni igényes szabadtéri programkínálat hét-nyolc nagyrendezvénnyel, addig idén előreláthatólag csupán három kiemelt esemény várható. Nem lesz Városi Retro Majális, Szent István Nap, Szekszárd Város Napja, Márton-napi Vigadalom, Szekszárdi Advent és Városi Retro Szilveszter sem.  Ezek a rendezvényeknek, úgy néz ki, hogy forráshiány miatt elmaradnak. Mindez a Szekszárdi Közművelődési Nkft. 2020. évi előzetes üzleti tervéből derült ki, melyet a Kultúra, Civil Szervezetek, Városmarketing Bizottság tagjai elfogadtak. 

Fedezet egyelőre a Háry János Mesefesztiválra, a Szekszárdi Szüreti Napokra, valamint a Pünkösdi Hal- és Vadünnepre van.