A két táblát nemzeti színű szalag fogta még össze, az ollók a díszpárnán várták a „fellépést”. Megújult, megszépült a szekszárdi falugazdász körzetközpontjának irodája, ami a környék mintegy 2400 gazdálkodójának tevékenységét segíti.

– Az országban 53 helyen vált egyformává a megjelenés – mondja a kamara első embere – köztük a szekszárdi iroda is új dizájnt kapott, nagyon örülünk neki, méltóképpen fogadhatjuk megyénk gazdáit. 

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere ünnepi beszédében elmondta, 25 éves a falugazdász hálózat, ezzel széppé vált az évforduló. Mint mondta a kamara és a hivatal kapcsolata példaértékű, bíznak abban, hogy ez a jövőben sem változik, hiszen a városnak és a megyének is nagy szelete a mezőgazdaság. 

A szalagot hárman vágták át. A kamara és a város vezetője mellett közreműködött Kővári László, aki két évtizeden át igazgatta a szervezetet. Munkájával elévülhetetlen eredményeket tett a kamara életében.

Mostantól az ország bármely pontján tér be valaki a falugazdász irodába, azonos stílussal, berendezéssel találkozik, ami – s erről sokat nem beszélünk – de ad egyfajta biztonságot. Merthogy felnőttesen bevallhatjuk, hogy idegen területen van egy kis bizonytalanság bennünk…

Szél Móni