Az elmúlt években a város sokat tett azért, hogy a fiatalok számára egy vonzó település képét nyújtsa minden szegmensével, szolgáltatásával együtt – mondta Ács Rezső polgármester a Szekszárdi Városi Bölcsőde átadó ünnepségén. Hozzátette: céljuk, hogy a szekszárdi gyerekek számára minél jobb feltételeket biztosítsanak és teremtsenek. Ez a bölcsődei és óvodai ellátáson keresztül az iskolai szolgáltatásig mindent magába foglal. A Perczel Mór utcában 2013-ban már volt bővítés, a 100 fős kapacitást felemelték 125 főre. Most a régi épületrész teljes felújítása történt meg szigeteléssel, nyílászáró cserével. Az udvarra új játszóeszközök kerültek, füvesítettek, védősövényt telepítettek, az udvari teraszok burkolata és az épület körüli járdák is megújultak. Fontos szempont volt az intézmény fenntartása is, ezért napelemekkel szerelték fel az épületeket. A családok érdekében végrehajtott korszerűsítés 163 millió forintból valósult meg. A városvezető megjegyezte, nemrég adták át a Kadarka utcai minibölcsődét. A következő rekonstrukció helyszíne Szőlőhegy: az óvoda bővítése, felújítása mellett egy új bölcsőde építését is tartalmazza a TOP-os projekt. Az igényeknek való megfelelés diktálja ezeket a felújításokat. Fontos, a fejlesztéseket szeretnék úgy elosztani, hogy mindegy, hogy Szőlőhegyen vagy a város északi részén lakik valaki, a lakóhelyéhez közel találjon bölcsődét, óvodát, iskolát – tette hozzá Ács Rezső.   

Mészárosné Wittmer Boglárka intézményvezető ismertette, nem volt könnyű a kilenc hónap, de jól együttműködtek a várossal, a kivitelezővel és a szülőkkel. A kívül-belül korszerűsített bölcsőde kapcsán az udvart kiemelte. Nagyon büszkék a mosdóblokkal felszerelt két kerti tárolóra, amely könnyíti a szobatisztaságra, önállóságra való nevelést. 

A szekszárdi vállalkozók munkáját dicsérő beruházás kapcsán a generálkivitelező T-Build Kft. ügyvezetője, Tamás István közölte, több akadállyal kellett megküzdeniük, de nem okozott fennakadást az újjáépítés, mert a dolgozók és a szülők nagyon kooperatívak voltak. A nevelést-gondozást segítő, tízmillió forintért beszerzett új játszótéri eszközök, berendezések mellett többek között kialakítottak négy pancsolót, két új homokozót, valamint az összes terasz új burkolatot kapott, 500 négyzetméteren pedig térkövet raktak le.

Fotó: Kiss Albert