A körzet képviselője megjegyezte, hogy a legutóbbi fogadóórán jelzett észrevtelek, felvetések majd mindegyikét tudták orvosolni. Az Árpád és Sipos M. utcában a vízelvezetők karbantartása kitarakítása megtörtént. A témánál maradva,  Haag Éva elmondta, hogy folyamatban van a Zrínyi utca csapadékvíz kezelésének megoldása is. Többek megelégedésére a járdafelújítási program első ütemében a Mátyás k. utcától a Damjanich utcáig térköves burkolatot kapott a gyalogút. A munkát azonban folytatják, mert a körzet képviselője szerint van még teendő. A Kercsó üzletháztól északi irányba a főút mentén folytatódik a járdafelújítás. Régi adósságot sikerült törleszteni a Kölcsey, valanit a Wigand téri orvosi rendelők felújításával. A közeljövő legnagyobb beruházása lesz a körzetben a Zöld Város program, ez érinteni fogja a 160 lakásos előtti területet, és a Liszt teret is.  

Ács Rezső polgármester elmondta, negyedik alkalommal járják már a várost. Valamennyi körzetbe ellátogattak, idén ez már a második alkalom.

– Júniusban volt az első kör, most kicsit számot is vetünk arról, mit sikerült kivitelezni a lakói kérésekből. Örömünkre szolgál, hogy az emberek őszintén, építő kritikaként fogalmazzák meg a fejlesztendő területeket. Ezek között klasszikus az utak, járdák állapota, a hulladék elszállítás kérdése, a vízelvezetők karbantartása, de vannak egyéni kérések is. 

Ilyen volt például egy hangyával ellepett fa, melyet ugyan a lakók kedvelnek, de meg kell találni a megoldást annak kezelésére is. De aggódó nyugdíjasként kérdezte egy érettebb korú hölgy, hogy igaz-e a hír, mely szerint fizetős lesz a piaci lift. A városvezető értetlenül állt a hír előtt és leszögezte, a lift eddig és ezután is ingyenes lesz.

– Változatlanul sok szó esik a parkolási gondokról. Főleg Szekszárd belvárosában. Azt be kell látnunk, hogy az utcákat annak idején nem ekkora gépjárműállományra tervezték. Mi az elmúlt 3 évben 300 parkolót adtunk át, ebből kétszáz az újonnan létesített. De ez szinte meg sem látszik. A Zöld Város programban még száz új parkoló kerül kialakításra, de félő, hogy ez sem jelent végleges megoldást.

Ács Rezső úgy véli, valós megoldást talán a parkoló házak építése jelentene. E mellett kiemelte, hogy nagyon sok vidékről a városba érkező és dolgozó hagyja autóját nem fizetős parkolókban. Ezen probléma megoldása lehet a fizetőssé tételük. Így az ott lakók évi 400 forintért kapnának parkoló bérletet, a notórius egész napos ingyen parkolók pedig vagy fizetnek, vagy más megoldást keresnek. 

Fotó: Kiss Albert