A fiatal szekszárdi sportoló neve az elmúlt időszakban egyre ismertebbé válik. S nem csak kis városunkban. A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium kilencedikes tanulója –  aki többek között Pályaíjász Országos Bajnok és csúcstartó – nagyon sok filmben látta már az íjászat szépségét. Vonzotta a sportág, de a fő lökést a már említett Éhezők viadala adta meg számára.

– Nem tudom megmagyarázni, hogy miért, de valamiért éreztem egy vonzást az íjászat felé – mondja a halk szavú fiatal lány.

Azt mondja az első alkalommal, amikor megismerkedett a Lőtéren az íjjal, volt egy „nagyon aranyos nő”. Segített neki, sőt külön órákat adott. Ő volt Domonkos Erzsébet, kinek hozzáállása még jobban megszédítette Kírát. 

– Az Alisca Nyilai Íjász Egyesületben Boros Zoltán mellett többen foglalkoznak velünk, hetente háromszor edzünk. 

Kíra a jövőre hazánkban rendezett világbajnokságon szeretné megmérettetni magát. Íja egy Farkas Nándor (Jackal Archery) íjkészítő mester által megálmodott íj, melyet családjától kapott ballagásra s mely nagyon szívéhez nőtt. 

S hogy a tanulás, a sport mellett van-e másra is idő? Azt mondják, arra van, amire szeretnénk. Így Kíra is hegedül, szívesen rajzol és olvas. Legutóbb Jus Accardo – Tremble című könyvét olvasta ki. A jövő?

– A jogi pálya érdekel és az újságírás – mondja szerényen, de határozottan.

Jó volt megint olyan fiatallal beszélgetni, akinek vannak céljai, aki kommunikatív, és aki álmai mellett mégis két lábbal jár a földön. S még valami. Vesszőparipám az élethez való alázat. Benne is megvan. Így számomra ő is példakép.

Szél Móni