„A bor a vérem – A szekszárdi bor története” címet viselő film mindazokról szól, akik tettek a szekszárdi bor világhírnevéért. Olyan történeteket fog csokorba, melyek kevés vagy semmilyen publicitást nem kaptak illetve nem dolgozták össze a mával.

– A szekszárdinak régen is volt híre – mondja a producer – ez nem új keletű. De mi szeretnénk megfogni az emberi oldalát a borkészítésnek. Megismerni az első tőkét telepítőket, a sok generációs borász családokat. Azt szeretnénk megfejteni, mitől világhírű a szekszárdi bor?

Első szóra elfogadta a felkérést a mesélő szerepére Mikó István, aki nagy imádója a térség borainak, s aki megformálta az Obsitos figuráját.

– Már zajlanak a forgatások, hiszen jövő szeptemberben már be kívánjuk mutatni a filmet, így a szüret folyamatát, a pince felvételeket idén meg kell örökítenünk. Számos hazai és nemzetközi bormustrára ellátogatunk, oda, ahol jelen van a szekszárdi bor.

Kindl Gábor azt mondta, nyáron fehér és rozé bort fogyaszt szívesen, de nagy tisztelője a vörösbornak.

– Nagy szerelmem az Obsitos története és nekem fontos volt, hogy a Szekszárdi Bordal bekerüljön a filmbe – folytatta kissé elérzékenyülve. – Nem mondom, hogy ez a film folytatása annak, de azt a gondolatiságot visszük tovább, amit ott megfogtunk.

Szél Móni