A városban az első képviselőtestület 1905. augusztus 29-én alakult. E dátumhoz legközelebb eső hétvégén ünnepel Szekszárd. A kétnapos ünnepség honismereti vetélkedővel startolt, melyre általános iskoláskorú gyerekek érkeztek, függetlenül attól, hogy még pár napig tombol nekik a vakáció. Köszöntőjében Ács Rezső polgármester hangsúlyozta, jó érzés hogy a fiatal generáció is érdeklődik lakókörnyezete történelme iránt. A szombat délutáni  program adott otthont a Virágos Magyarország regionális díjátadójának, mely során városunk területi Arany Rózsa díjat vehetett át. Színesítette az eseményt az a „lufieregetés” mely során virágmagokat rejtő léggömbök indultak útra azért, hogy valamikor, valahol elhintsék az apró magokat…

A Város Napján számos helyi vagy Szekszárdhoz kötődő előadó lépett színpadra. A műsorvezetői feladatokat a szintén itt született Abaházi Csaba látta el, aki minden évben elfogadja a felkérést.

– Mi ugyan nem vagyunk annyira borosok – mondták a Supernem tagjai – de ha azt iszunk, akkor a minőségre szavazunk, így a szekszárdi is előkerül.

A csapat hat lemez anyagából adott válogatást.  

– Szekszárd számomra egy nagyon gyönyörű és különleges hangulatú hely –ezt már Pápai Joci mondta, akinek a szeptember még igencsak zsúfoltnak ígérkezik.

S ha szeptember, akkor Szekszárdi Szüreti Napok. A hátralévő napokhoz – no és ami még van a nyárból – kellemes napokat kívánunk.

Szél Móni

Borítókép: Kiss Albert