Ha belépünk a hatalmas üvegajtón, tulajdonképpen csupán egy sor lépcső választ el bennünket a lehetőségek kimeríthetetlen világától. S ez nem vicc, csak élni kell vele. Egy kulturált hely, ahol, ha ahhoz van kedved biliárdozhatsz, de hódolhatsz a számítógépes játékoknak, s ami szerintem az egyik legizgalmasabb, akár alapíthatsz együttest, színjátszó csoportot és nem kell keresned próbatermet. Itt minden feltétel adott. 

– Vannak már működő klubok – mondja Kővári Ildikó, a közösségi tér vezetője. – Ezeket fiatalok hívták életre, hamarosan például városi videojáték klub versenyt rendeznek, augusztus 26-án.

A tervek szerint hamarosan aerobic klub is várja a mozgás szerelmeseit. Kővári Ildikó elmondta, van már könyv és filmklub. Nagyon örülnének a Poket Automata szekszárdi elhelyezésének is, ez még folyamatban van.  A POKET Zsebkönyvek egy 2018 áprilisában indult kezdeményezés, melynek célja minőségi irodalom terjesztése automatából, elérhető áron.

-Van két esport klub is nálunk. Minden csoport nyitott, vagyis bárki jöhet és csatlakozhat a fiatalokhoz.

Végül egy személyes megjegyzés. Anno, a nyolcvanas években nekünk mindig ki kellett bulizni a szülőknél, hogy összejöjjünk páran. Valakinél. Valahol. Sőt egyszer még zenekarban is gondolkodtunk… Azt hiszem, most élnénk a lehetőséggel. Szél Móni