Nem csak a szekszárdiaknak volt örömteli a hír, hogy a járvány miatt bevezetett korlátozások fokozatos feloldása lehetővé tette a Szekszárdi Nyitott pincék elnevezésű, nagy múlttal bíró esemény megtartását. A hagyományosan a pünkösdi hosszú hétvégén zajló négy napos rendezvényre ugyanis az ország minden szegletéből érkeznek a városunkba a borkedvelő vendégek. A borászatok visszajelzése alapján elmondható, hogy a tavalyi évhez képest – vírus ide, vagy oda- jóval több vendég jelezte idén a részvételi szándékát olyannyira, hogy több pincészet már teltházat jelentett.

Idén 17 pincészet várja a vendégeket. A kínálat változatos lesz, hisz egyes pincészetek bor tételeinek teljes szortimentje kóstolható lesz a hétvége során, míg mások, külön erre az eseményre összeállított borsorokkal készülnek. A borok mellé különféle ételeket is kínálnak majd a vendéglátók, ezzel kapcsolatban is érdemes böngészni a rendezvény online programfüzetét, melyben a pincészetek által kínált ételek és italok részletes leírása is megtalálható. 

Herrné Szabadi Judit, a Szekszárdi Borvidék Nkft. ügyvezetője arról tájékoztatott, hogy noha a részvételhez csak az írásbeli regisztráció kötelező, mégis azt javasolják a jelentkezőknek a szervezők, hogy a meglátogatni kívánt pincészetekkel telefonon is vegyék fel a kapcsolatot az időpontok egyeztetése miatt.

 Az alábbi linkre kattintva minden információ elérhető az eseménnyel kapcsolatban, melyre a szervezők és a pincészetek szeretettel várják a szekszárdi bor kedvelőit.