A Három Királyfi Három Királylány Alapítvány szekszárdi vezetője Pintér Dóra 2017-ben csatlakozott a mozgalomhoz. Számos családokat érintő, vagy gyermekáldásra vágyó pároknak szóló kezdeményezést indítottak már útnak, többek között a Vándorbölcső programot, melynek eredményeképpen a felajánlásoknak is köszönhetően, Szekszárdon már két bölcső vándorol családról családra. Az alapítvány 2020-ban is megrendezi a nagy sikerű, több ezer családot megmozgató országos „Gyereket a magasba!” akcióját. Ennek részleteiről számolt be szerkesztőségünknek Pintér Dóra.

Tavaly több, mint tízezren csatlakoztak a programhoz és emelték fel gyermeküket egyszerre egy időben, megmutatva azt, hogy a gyermek a legnagyobb érték, amit az élet adhat.

Az eseményhez idén Szekszárd is csatlakozott volna, az Esőmanók Tolna Megyei Autistákért Egyesület által szervezett jótékonysági futás keretében és a Csurgó Zenekar támogatásával. Sajnos azonban a koronavírus okozta járványügyi helyzet miatt a program, az eredeti formájában elmaradt. Ez az esemény viszont teljesen mégsem marad el, csak online térbe költözik. A nagy gyerekemelő akció így otthon, a családok otthonában valósul majd meg. 

A szervezők profi live show-al készülnek és élőben jelentkeznek be a kezdeményezéshez csatlakozott hírességek, színészek, zenészek, sportolók.  Csak, hogy pár nevet említsek a hírességek közül: velünk emel Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Szirányi Bence válogatott jégkorongozó, valamint Kiss Ramóna színésznő is.

A kezdeményezéshez nagyon egyszerűen lehet csatlakozni. Nem kell mást tenni, csak az emelésről készült fotókat vagy videókat feltölteni az esemény hivatalos weboldalára, a gyereketamagasba.hu weboldalra, a közösségi felületekre és a feltöltött tartalmat ellátni a #gyereketamagasba hashtaggel.

És miért jó gyereket emelni? Mert összehozza a családokat, és mert gyermekeink hangos kacaja, amit az emelés és a játékos dobolás varázsol elő belőlük, feltöltődés egy nehéz nap után és gyógyír minden bajra. Az esemény fővédnöke, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes gondolatait idézve pedig: ” Az a lendület, ahogy magad fölé emeled gyermekedet nemcsak hidat ver lélek és lélek között, hanem önbizalmat, önbecsülést is ad a gyermekednek.”

Ilyen mosolyokra és csillogó szemekre pedig most ebben a mai felfordult világban, ahol szinte lépten – nyomon negatív információk halmaza áraszt el minket, különösen nagy szükség van.

Pintér Dóra mindenkit arra bíztat, hogy csatlakozzanak az akcióhoz, emeljék gyermekeiket a magasba április 29-én 11 órakor. Ezzel részesévé válhatnak egy nem mindennapi eseménynek, mely a szeretet és az összetartozás üzenetét hirdeti szeretteink felé.

Az országos gyerekemelő akcióról részletek a Mozgalom weboldalán (haromkiralyfi.hu), a gyereketamagasba.hu weboldalon, valamint a facebook és instagram oldalokon érhetők el, továbbá a részletekkel kapcsolatban a Mozgalom helyi vezetőjéhez Pintér Dórához (pinter.dora@3kiralyfi.hu) is lehet fordulni.

A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom több, mint 10 éve van jelen Magyarországon és segíti, támogatja a családokat. A mozgalom alapítója Prof. Dr. Kopp Mária (orvos, pszichológus), aki egész életét és munkásságát a család témája köré építette fel. A mozgalom missziója, hogy a kívánt gyermekek megszülethessenek. A kívánt gyermekek megszületése pedig olyan szerethető gondolat, melyhez egyre többen csatlakoznak. A Mozgalom számos nagyvárosban van jelen, köztük Szekszárdon is. 

A Vándorbölcső programba folyamatosan lehet jelentkezni a Vándorbölcső Szekszárd facebook oldalán.