Biszák László festményeivel startolt anno a szekszárdi Amaryllis Cafe és Restaurant-ban az a kezdeményezés, mely arra hivatott, hogy a mindennapokba vonzza a Tolna megyében élő alkotók varázslatos világát. Ne csak kiállításokra járva érezzük lelkükben a szép hatását, legyen ott a hétköznapokban is.

Augusztusban Czakó Balázs fotóiból látható kiállítás, melyet Kindl Gábor ajánlott a közönségnek. Balázs alázattal hallgatta a szavakat, melyek méltatták munkásságát. A megnyitó előtt időben érkeztem, szeretem csendben hallgatni az érkezőket. Ott a „szokásos” Czakó – mondja egy hölgy, megpillantva Balázs egyik legnagyobb ívet bejárt alkotását, a „Tükröm, tükröm” képet.

– Jó érzés, ha egy képből már felsejlik az alkotó. Mindig is szerettem volna, ha egyszer így érzik az emberek – mondja a kiállító, aki örül annak, ezzel az eseménnyel megnyílt első önálló tárlata a városban. 

Nem szakavatott értőként néztem a képeket a falon, így csak a saját benyomásomra tudok hagyatkozni. Izgalmas volt látni ugyanazt a pillanatot fémen, fán és üvegen bemutatva. Mint az élet… minden oldalán mást mutat. De láttam egy már sötétedő szobában megjelenni azt a tájképet, melyet led világítás tesz oly különleges hangulatúvá.

S igen, akár a neten látva is Balázs képeit, már én is látom „ez Czakó”…

Szél Móni