– Játék az egész világ címmel szervezünk családi napot Szekszárdon a Prométheusz parkba – mondja Tolácziné Varga Zsuzsa a szekszárdi Humánszolgáltató Központ vezetője. – Évente két ilyen eseményünk van. Az egyik amolyan nyárváró, tanév búcsúztató, a másik a nyárbúcsúztató.

Az igazgató oly szenvedéllyel mesélt a játékról, annak a családra és általában a kapcsolatokra ható erejéről, hogy ember legyen a talpán, aki megkérdőjelezi a játék létjogosultságát. S ez nagyon tetszik. Hogy még vannak, akik becsempészik a hétköznapokba a játékterápiát, akik hirdetik annak fontosságát, akik tisztában vannak azzal, hogy mennyi konfliktust hozhat felszínre és egyben oldhat meg. 

– Ha az ember tudatosan készül játszani, sok mindent megtanulhat. Jó hatással van a szülő gyerek, de a szülő szülő kapcsolatra is. 

A szervezők szeptember 7-én 14- 18 óra között várják az érdeklődőket. A családi napon lesz többek között népi –és ügyességi játék, különleges társasjátékok, rendőrségi bemutató, színező sarok, fejlesztők és fejtörők persze több korosztályra gondolva. Különlegesség lesz idén az alma és gyümölcslékóstoló a Flora-Naturával. Szakember segítségét lehet kérni a különleges étrendek elkészítéséhez (pl. gluténmentes, allergia, cukormentes, tejmentes). 

Ha még szabad a szombatja, kanyarodjon a Prométheusz park felé!

Szél Móni

Fotó: illusztráció