De ez nem mindenkinek természetes. Nem mindenki van olyan helyzetben, hogy megadhatja csemetéjének a tanévkezdés biztonságát. Hogy ne kelljen lesütni a szemét, ha hiányzik valami a felszerelésből. Mert éppen nem volt rá elegendő pénz. 

Tolácziné Varga Zsuzsa

– Tegyük szebbé a tanévkezdést! – mondja Tolácziné Varga Zsuzsa a szekszárdi Humánszolgáltató Központ vezetője. Miközben beszélgetünk, átveszem az iroda hangulatát. Hatalmas „pipacsmatrica” az ajtón, piros a kis helyiség szinte minden szegletében és valahol örök gyerek hangulat. Tudom, számára ez nem munka. Ez hivatás.

– Szeretnénk megadni legalább-e téren a biztonságot a gyermekes családoknak. Várjuk használható, jó állapotú, de feleslegessé vált iskolakezdéshez szükséges felajánlásaikat. Tolltartók, füzetek, ceruzák, de tornacipőnek, ünneplő ruhának is örülünk. Minden, ami segítség lehet iskoláskorú gyermeket nevelő családoknak.

S ha az ember kicsit jobban kihúzza az íróasztal fiókját, általában egy nem használt tollba vagy lapulásra ítélt füzetbe botlik. Ezeknek egy copfos kicsi lány, vagy huncut mosolyú kislegény nagyon örülne.  Szél Móni 

A felajánlások átvétele a Humánszolgáltató Központban történik (Szekszárd, Vörösmarty u. 5. I.em.).