Ha van szabadság, van nagyszülő esetleg nagyobb tesó, vagy fedezet a hosszú kikapcsolódásra, könnyebb a dolog. De sokan vannak, akiknek komoly logisztikát jelent megoldani a szünidő alatti felügyeletet.

  • Júliusban és augusztusban két-két hetet szerveztünk tábort a gyerekeknek a Placcon – mondta Tolácziné Varga Zsuzsa, a szekszárdi Humánszolgáltató Központ vezetője. Olyan gyerekeket vártunk, ahol a szülők nem tudták megoldani a munka melletti elhelyezésüket, vagy nem volt lehetőségük táboroztatni őket.

A táborban való részvétel ingyenes, mindenki egy turnusban vehet részt, bár igény lenne a folyamatos részvételre. 

  • Délelőtt általában kirándulunk, délután jellemzően kézműveskedünk – meséli Cselkó Teodóra, a heti program felelőse. A gyerekek többek között nemezeltek, készítettek hangkeltő eszközöket Kovács Gáborral, ellátogattak a Mézeskalács Múzeumba, de meghívást kaptak a Tolnatáj Televízióhoz is.

„Jó volt kézműveskedni! Érdekes volt a nemezelés. Most gyöngyből készítünk fát. Jó az ebéd!” Csak néhány vélemény a gyerkőcöktől. Mint mondják, lettek barátaik és minden nap szívesen kelnek korán, hogy jöhessenek. A szülőknek pedig óriási segítség tudni azt, hogy míg ők dolgoznak, csemetéik élménygazdag környezetben, no és biztonságban vannak.

Szél Móni