Egy kicsit féltettük a szekszárdiakat, akik a felkészülési időszak első tesztmérkőzésén 8–1-re maradtak alul a baranyai megyeszékhely legjobbjaival szemben, de azt gondoltuk, hogy kétszer nem lehet ugyanabba a folyóba lépni. A szekszárdiak hiába építettek a masszív védekezésükre, s az abból indítható kontrákra, a nyáron alaposan megerősített PMFC ezúttal nem adott esélyt a kibontakozásra. A baranyaiak az első percben nekiugrottak az UFC-nek, amely a 25. percig állta ugyan a sarat, de aztán Geiger Norbert fejjel bevette Szűcs Krisztián kapuját, majd pedig Bohata Ádám találta meg a kapuhoz vezető utat egy kavarodást követően. A csatár a szünet előtt még egyet villant, s ezzel tulajdonképpen eldőltek az érdemi dolgok. 

Fotó: Laufer László/Dunántúli Napló

A fordulást követően sem változott sokat a játék képe, az UFC elsősorban pontrúgások után tudott veszélyeztetni, a pécsiek ellenben a negyedik góljukat (Rácz László fejelte a labdát a kapuba egy szabadrúgás után) is megszerezték. A hátralévő időben sok minden nem történt, a hazaiak már nem igazán erőltették magukat, a szekszárdiak pedig elfogadták, hogy egy sokkal jobb csapattól kaptak ki.


NB III Közép csoport, 1. forduló. Pécsi MFC–Szekszárdi UFC 4–0 (3–0). Pécs, 1000 néző. Jv.: Káprály. Pécs: Helesfay – Sági, Gajág, Rácz L., Németh M. – Szabó D. (Tihanyi, 60.), Futó, Bohata, Grabant – Geiger (Kiss K., 75.), Koller (Kónya D., 62.). Vezetőedző: Vas László. Szekszárd: Szűcs K. – Rácz F., Dudás D., Márton E., Füredi – Királyházi, Arena Á., Lékó, Kesztyűs M. (Fejes P., 60.), Budai – Péter A. (Dombi, 60., Kvanduk J., 71.). Vezetőedző: Dienes Pál. Gólszerzők: Bohata (33., 39.), Geiger N. (24.), Rácz L. (50.). 

Fotók: Laufer László/Dunántúli Napló