Közép-csoport 13. forduló. Szekszárdi UFC–Kecskeméti TE-Hufbau 0–3 (0–0). Jv.: Altorjay (Legeza, Perák). Szekszárd: Mityók – Királyházi, Márton (Juhász M., 7.), Dudás, Béla D. – Dombi G., Arena Á., Kvanduk J., Kesztyűs M. – Vituska I. (Béla M., 63.), Péter A. Vezetőedző: Dienes Pál. Kecskemét: Mészáros – Tamaskó, Asztalos, Urbán, Grünwald – Hirman (Karacs, 75.) Szalai G. – Patvaros (Erdei, 86.), Hegedűs M. (Babolek, 82.), Barna B. – Kéri. Vezetőedző: Zoran Kuntics.

A reaktív futballal előrukkoló hazai csapatot az első 45 percben a vendégek lefocizták a pályáról. A látogatók csak azért nem tudták ebben a játékrészben eldönteni a három pont sorsát, mert egy alkalommal a felső léc, két ízben Mityók Roland bravúrjai óvták meg a Szekszárd kapuját a góltól. Ami ekkor még nem sikerült Zoran Kuntics együttesének, az a szünet után három perc alatt realizálódott: Patvaros Zsolt duplával keserítette a csendes apátiában ücsörgő szurkolókat. A kombinatívabban játszó, jobban passzoló kecskemétiek tovább növelték előnyüket, az UFC a 80. percben próbálkozott az első kaput eltaláló lövéssel. A lila-fehérek helyzeteik alapján nagyobb arányban is nyerhettek volna az utolsó öt meccsén a megszerezhető 15 pontból hármat begyűjtő szekszárdi alakulat ellen, amely hazai pályán utoljára augusztus 25-én a Dunaújváros ellen győzött.

Gólszerzők: Patvaros (49., 52.), Hegedűs M. (73.).

Dienes Pál: – A második félidő elején gyorsan bekapott gólok nagyban meghatározták a mérkőzés kimenetelét. Összességében rászolgált a győzelemre a jól játszó Kecskemét.

Fotó: szufc.hu