Két magyarországi csapat, a Szekszárd és az Eger mellett San Franciscóból, Torontóból, New Yorkból, Chicagóból és Clevelandből érkezett magyar csapatok is részt vettek a tornán. A plusz 35 feletti öregfiúk számára megrendezett sportesemény húsz év után költözött el Las Vegasból, 2017-ben San Franciscó, tavaly pedig a kanadai Torontó volt a helyszín. (A Nevada államban tartott kupák megszervezése a volt Los Angeles-i főkonzul, a szekszárdi Kálmán László nevéhez fűződik.)  

Az első napon minden csapat két-két mérkőzést játszott. Másnap pedig egy-egy csoportmérkőzés következett, majd a helyosztókat rendezték meg. A 2018-ban ezüstérmes Szekszárdi öregfiúk elsőre 5–0-ra kikapott a Torontói Fraditól. Majd három győztes meccs következett: 4–1 a New York, 5–0 a Chicago és 8–0 a helyi ISB FC ellen, ami azt jelentette, hogy a dobogó alsó foka jutott a szekszárdiaknak – mondta Arena Ármin, a Szekszárdi UFC kapitánya, aki csapatkísérőként volt részese az eseménynek. 

– Nem csak a Kárpát-medencében, de a világban távolabb élő magyar közösségek sportéletének újjászervezése is zajlik – jelentette ki a szekszárdi NB III-as gárda játékosa. – Erre nagyon jó példa az Árpád-kupa, az amerikai magyar közösségek labdarúgótornája. A kupán a sport összetartó erején van a hangsúly, különösképpen a labdarúgás közösségépítő sajátossága kerül középpontba – tette hozzá Arena Ármin. 

A döntőben a San Francisó-i Hungarians és a Torontói Fradi csapott össze, előbbi győzött 3–0-ra. Végeredmény: 1. San Franciscó-i Hungarians, 2. Torontói Fradi, 3. Szekszárdi öregfiúk, 4. ISB FC, 5. Clevelandi Hungária FC, 6. New York, 7. Chicago 8. Eger. 
Különdíjasok. Gólkirály:Vayer Gábor (Szekszárdi öregfiúk). Legjobb játékos:Krómer Patrik. 
Legjobb kapus:Gyermán Sándor.