Akkor ott a sportcsarnokban jöttem rá: ez küzdelem a javából. Test testtel találkozik, puffanás, erő. Leírhatatlan. A korábban Szekszárdon nem űzhető sportág elérhetővé vált és Szabó Ferenc mindent megtett azért, hogy sikerre vigye a Bad  Bones csapatát. A csapat pedig sikert sikerre halmozott. Most egy év kihagyás után újra felgyúlnak a fények.

– Nagy érvágás volt, hogy a szakmai stáb és a csapat játékosainak egy része vidéki csapathoz ment – mondja – így a szintén nehéz helyzetben lévő dunaújvárosi csapattal kooperáltunk. Viszont több játékosunk jelezte, hogy nem tudja vállalni az ottani edzéseket.

Így újra felöltik a Bad Bones mezét és szeptembertől toborozzák a fiatalokat Szekszárdon. Bakos Bence és Tomalik Gábor vezetésével járják a város középiskoláit és próbálják bevonzani a diákokat. 

– Példa lehet előttük többek között Bence, aki egy vékony, fiatal srác hatalmas akarattal. Bence tagja a magyar válogatottnak, mindezt úgy teszi, hogy cukorbetegsége miatt folyamatosan kontroll alatt van. De ha valaki valamit nagyon szeretne…

Azt mondják praktikus, ha valakinek van sportmúltja, mozgás koordinációja. De előképzettség nem szükséges. Szabó Ferenc ígéri, mindenkinek megtalálják a számára ideális posztot.

Szél Móni