Tóth Sándornak, A Kávé Háza vezetőjének szavait szó szerint iszom. Olyan élvezettel beszél a feketéről, hogy nem lehet mást tenni. Témánk pedig a nyár és a kávézás.

Mondhatnám, hogy klasszikus jegeskávés italok. De én nem tenném bele a fagyit, az édes összetevőt. Megváltozik a kávé mivolta és kapunk egy 600 kalóriás italt. Ami a nagy melegben annyira azért nem jó. Inkább felgőzöljük a tejet, így könnyebb és lágyabb italt kapunk. Jégre felöntjük, majd rá az espressot. Kellemes frissítőt kapunk. Személy szerint én inkább egy világos pörkölésűt iszom, nem a klasszikus olaszos, fekete étcsokist, inkább filteres kávét jégre öntve. 

No és ott van az általam is kedvelt E.T vagyis Espresso Tonic. Az espressot felöntjük jégre, majd natúr Tonic-al felhúzzuk. Isteni! Tóth Sándor azt mondja, ezt más szénsavas üdítővel – például narancs – is elkészíthetjük. 

– A kánikulában kedvelt a Shakerato. Espresso jéggel és kevés cukorsziruppal, felhabosítjuk és kapunk egy kellemes, jeges kávékrémet.

A Kávé Háza vezetője azt mondja, otthon is kipróbálhatunk izgalmas ízeket, például az E.T. –t nem nehéz elkészíteni. 

Persze vannak berögzött szokások, például volt vendég, aki a 38 fokban is forró csokit kért. Én meg imádom a kotyogóst…

Szél Móni