Meghiúsult a polgármester által kezdeményezett egyeztető tárgyalás, melyre a két frakcióvezetővel együtt kerülhetett volna sor a költségvetéssel kapcsolatban. Az Ész frakciónak nem volt elegendő két hét az adatok áttanulmányozására, fogalmazott Ács Rezső, aki szerint a tervezet egy nagyon jó alapot nyújt ahhoz, hogy a 2020-as év egy sikeres év legyen Szekszárd történetében. Felhívta a figyelmet arra a veszélyre is, hogy milyen következményekkel járhat az, ha nem kerül elfogadásra időben, a törvény által meghatározott dátumig a költségvetés. Ebben az esetben, a már megkezdett beruházások le fognak állni, ugyanis az állami támogatások jelentős mértékben le fognak csökkenni, és új pályázatokon sem indulhat majd a város. 

A közelmúltban megrendezett Nyugdíjas foglalkoztatási fórummal kapcsolatban több dolog is elhangzott. A polgármester emlékeztetett arra, hogy amióta Szekszárd megkapta, az Idősbarát Önkormányzat díjat, fontosnak tartja az idősek érdekében történő munka folytonosságát. Óriási lehetőséget lát a nyugdíjas foglakoztatási forma megerősítésében Ács Rezső, miután két évvel ezelőtt, 40 szekszárdi vállalkozóval egyeztetve, azt tapasztalta, hogy sok esetben, azok munkaerőhiánnyal küszködnek. Szekszárdon a nyugdíjasok létszáma, mintegy 8.500 fő, akiknek ezzel a foglalkoztatási formával lehetőségük nyílik a munkavállalásra, ezzel pedig megnövekedne a munkaerőforrás a városban, ami ha nem is teljesen oldaná meg a problémát, de mindenképpen csökkentené a munkaerőhiány miatt kialakult feszültséget. Ez ügyben egy közös fórumot tervez megtartani, a nyugdíjas szervezet vezetőivel, a Nyugdíjas Szövetkezet képviselőivel és a helyi vállalkozókkal.

Ezen e héten sem maradt ki az értékelőből, az ellenzéki kampányban elhangzott, eddig elmaradni látszó ígéretek miatti bírálat. A polgármester kiemelte, az Éljen Szekszárd egyik fő üzenete az volt, hogy a szekszárdiaknak vissza fogják adni Szekszárdot. Ehhez képest, egy Budapesti cég fogja bonyolítani a közbeszerzéseket. Pest megyéből, Ürömből érkezik majd a Sportcentrum új igazgatója Malomsoki Krisztián, Csillag Balázs leköszönő igazgató helyére. Bár Malomsoki bemutatkozója rendkívül impulzívra sikeredett, az önéletrajzában leírtakat semmivel nem tudja igazolni, fogalmazott Ács Rezső. Mindkét esetben helyzetbe lehetett volna hozni szekszárdiakat, de az ÉSZ bizottságok úgy látszik mégis más utat választottak, ígéreteikkel szemben. Az önkormányzati cégek adminisztrációs, informatikai és könyvelési feladatait egybefésülve egy új cég látná majd el, ebben az ügyben pedig szintén nem szekszárdi, hanem egy szegedi céggel kezdték meg a tárgyalásokat.

Természetesen Ács Rezső véleményezte Dr. Haag Éva képviselőasszony lemondását. Megérti a képviselőasszony döntését, de rettenetesen sajnálja azt, hiszen az a tudás és az a mentalitás, melyet Dr. Haag Éva képvisel, nagy űrt fog maga után hagyni az Önkormányzatban. A közélet szegényebb lett a távozásával, és hozzátette, hogy nagyon fog neki hiányozni.