– A Segíts Rajtam Hátrányos Helyzetűekért Alapítvány húsz éve működik, jogilag. De tevékenységünk már közel harminc éves – mondja Keszthelyi Krisztina.

Régóta dédelgetett álmuk egy Adománybolt létrehozása. Ehhez a legfontosabb megtalálni a megfelelő helyszínt. Ez nem egyszerű.

–  Első lépésként részt vettünk az „Ön választ, mi segítünk” program hatodik fordulójában és bejutva a szavazási szakaszba, a 2. helyen végeztünk, így elnyertük a Tesco 200 000 forintos támogatását az „Egy cipőben járunk!” Adománybolt álláskereső, fogyatékossággal élőkkel rászorultakért és gyermekvédelmi gondoskodásban élő ép gyermekekért, helyben keletkezett, megunt teherré vált tárgyi adományokat adó, helyi lakosokkal együttműködve című pályázati anyagunkkal. Ez a projekt több száz embert megcélzó, a fogyatékossággal élők irányába egy újabb érzékenyítő, szemléletformáló közösségi tevékenység, amivel az adományok megkezdhetnék értékes, második életüket.

Krisztina azt mondja Szekszárdon sok a rászoruló és sok a tenni akaró is. Nagyon sokan keresték már azzal, tudnak kiadó ingatlant. A segítséget pedig hálásan köszönik, mindegyiket megtekintik. Számukra fontos, hogy azt akadálymentesíteni tudják majd. 

Tekintetében látszik a hit és az elszántság. Kívánom, hogy hamarosan kikerüljön a bolt ajtajára a kis tábla: NYITVA.

Szél Móni