A Szent György Lovagrend idén is megtartotta szokásos év végi jótékonysági akcióját Szekszárdon. Háromszáz adag szarvasgulyást készítettek, amit rászorulók között osztottak szét. A december 29-i ételosztás a megszokottól eltérően nem a Garay téren zajlott, hanem a Toscana étterem bejáratánál. 

Az étterem vállalta a gulyás elkészítését, az adagok zárt dobozba történő csomagolását, maradéktalanul biztosítva a megfelelő higiéniai körülményeket. A szervezők 50 adag ételt juttattak el a hajléktalanszálló lakóinak, emellett minden olyan szervezet is jelentkezhetett, akik szociálisan nehéz helyzetű emberekkel állnak kapcsolatban. 

Természetesen bárkinek jó szívvel adtak egy tál melegételt, akinek ez segítséget jelent. Az ételosztás a Szent György Lovagrend és az őket támogatók finanszírozásával valósulhatott meg.

A járványhelyzet miatt szükséges volt egy kordonnal irányított útvonal kialakítása, hogy elkerüljék az érkezők csoportba tömörülését, és a maszk használata is kötelező volt.  

Szerkesztőségünket ifjabb Szabó Ferenc, a Szent György Lovagrend Tolna Megyei Priorátusának tagja tájékoztatta az eseményről.