Mácsik Henrietta, az Oktatás, Sport és Ifjúsági Bizottságban betöltött tagsága összeférhetetlen a Szekszárdi Közművelődési Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetői tisztségével a Tolna Megyei Kormányhivatal álláspontja szerint. A cég új ügyvezetője, 2020. szeptember 24-i zárt ülésen hozott közgyűlési döntés alapján került ideiglenes kinevezésre. A vonatkozó törvények alapján a Kormányhivatal kezdeményezte Mácsik Henrietta összeférhetetlenségének megállapítására irányuló eljárás lefolytatását.

Ács Rezső polgármester Facebook bejegyzésében tudatta a hírt, miszerint ismét törvényességi felhívás érkezett a Kormányhivataltól. Mint ismert, korábban az Éljen Szekszárd képviselőcsoport két tagja, miatt kellett törvényességi felhívás ügyében dönteni, mivel egy ideig nem a szerepeltek a köztartozásmentes adózói adatbázisban. (A szerk.) Ács Rezső a bejegyzése folytatásában közölte, hogy a felhívást egyébként már jelezték az ÉSZ frakciónak, akik szintén érdeklődést mutattak a fennálló törvénysértés orvoslására. A polgármester szerint, úgy tűnik megértették, hogy az ő általuk kinevezett személy összeférhetetlen. Ács Rezső már egyeztetett is egy alkalmas jelölttel, a kinevezési javaslatról pedig véleményezést kér az ÉSZ és a FIDESZ frakciótól is. Bejegyzése úgy zárul, hogy hangsúlyozza, fontos a közös döntés mellyel orvoslást nyer a probléma, és reményét fejezte ki az együttműködéssel kapcsolatban is.

A Kormányhivatal levelében felhívja a polgármester figyelmét arra is, hogy jelen helyzetben sem a közgyűlésnek, sem a bizottságoknak nincs döntési jogköre, ezeket most kizárólag a polgármester gyakorolja. A polgármesteri bejegyzésből viszont az derül ki, hogy konstruktív megoldás születhet az új intézményvezető személyéről.