Május 9-én, szombaton újranyit a szekszárdi piac, a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő bezárásáról szóló határozatot pedig visszavonta Ács Rezső polgármester.

A kijárási korlátozó intézkedések vidéken bevezetett enyhítő lépései kapcsán Ács Rezső polgármester elmondta, polgármesteri határozat megalkotásával megnyitja a szekszárdi piacot. Felhívta az üzemeltető Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. igazgatóját, hogy a higiénés feltételeket teremtse meg, szabályozott legyen a beengedés – a csoportosulásokat kerülni kell –, az 1,5 méteres védőtáv betartása az árusoknak és a vevőknek is kötelező. Rendeletben szabályozta a látogatás rendjét: nyolc és tíz óra között csak a 65 év felettiek látogathatják, a nyitástól 8-ig, illetve 10 óra után kizárólag a 65 év alattiak mehetnek be a piacra.

A 112/2020. (III.13.) közgyűlési határozatot – amely az ideiglenes fedett uszoda és szauna bezárásáról szól – a polgármester május 4-től visszavonta. Az üzemeltető Szekszárdi Sportközpont Közhasznú NKft. ügyvezetőjét pedig utasítja a kormányrendeletben foglalt védelmi intézkedések betartatására, a határozat végrehajtására.

A városi sportcsarnokot és a Szekszárdi Sportközpont Közhasznú Nonprofit Kft. által üzemeltetett létesítményeket május 4-től megnyitja a látogatók számára. A csarnokban lehet tartani sportrendezvényeket, de csak nézők nélkül, illetve megengedett a sportegyesületek által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzéseken való részvétel.

Forrás: www.szekszard.hu