A koronavírus miatt kialakult országos vészhelyzet miatt kellett a polgármesternek egyedül döntenie a költségvetésről, miután ilyen esetben ő gyakorol minden jogkört. A városvezető elmondta, február 11-én elküldte az általa készített költségvetést a képviselőknek, egy hónap nem volt elég arra, hogy a közgyűlésben többségben lévő ÉSZ-frakció felelős döntést hozzon. Ács Rezső hangsúlyozta, ezzel a lépésével biztosítja a város működőképességét, nem kap bírságot Szekszárd, nem csökken az állami támogatás mértéke. A már elkezdett, kiválasztott kivitelezőkkel rendelkező hazai és uniós forrásokból elindított beruházások ismét megtelnek tartalommal – tette hozzá hétértékelőjén. Arról is beszélt, ha vége a kihirdetett vészhelyzetnek, a költségvetés módosítható. 

Leszögezte, módosítani fogja a közgyűlés önkormányzati rendeletét a Szervezeti és Működési Szabályzatról, ismét létrehozza a már egyszer beszántott szervezeti egységet, a Polgármesteri Kabinetet – jelentette be. Minimum kettő, maximum öt köztisztviselő tartozik majd a háttérstábjához. Városi kiadásba veszi át a Szekszárdi Vasárnap hetilapot, mert félő hogy a következő időszakban korlátozottan jelent volna meg. 

A Patak utcában történt tűzeset kapcsán kifejtette, az önkormányzat csakúgy, mint a tavaly októberi gázrobbanásnál minden segítséget megad az érintetteknek.

Borítókép: Kiss Albert