Ismét értékelte a hetet Ács Rezső, Szekszárd polgármestere. Az tájékoztatón elhangzott, hogy a héten átadták a munkaterületet a Szabó Dezső utcában épülő új orvosi rendelő, és az Ybl Miklós utcában megvalósítandó (volt BM klub) Ügyeleti Központ helyszínén. A polgármester megköszönte a kormányhivatalnak a partnerségért, hisz az Ybl utcai épület állami tulajdonban volt, ehhez a projekthez bocsátották a város rendelkezésére. A városvezető kiemelte Süli János miniszter érdemeit is, aki a TOP-os pályázatok szükséges önerejét biztosította. Ezzel, az alapegészségügyi fejlesztések a végéhez közelednek, viszont az Egészséges Szekszárd programot Ács Rezső folytatni szeretné.

A múlt heti rendkívüli közgyűlésen, a frakciók kérésére levételre került az Uszoda beruházással kapcsolatos napirendi pont. A frakcióvezetők több időpont egyezetés után ugyan a közgyűlés új dátumáról megállapodtak, ennek ellenére az elmaradt. Ács Rezső úgy érzi, az ÉSZ frakcióban nincs meg a kellő többség a döntéshez, miután korábban, a szavazás előtt, szerinte megijedtek a felelősségtől. Az idő viszont halad, ezért reméli, hogy legkésőbb a következő rendes közgyűlésen megszületik a döntés, aminek a kimenetele a polgármester reménye szerint csak a befejezés lehet, hisz véleménye szerint ez most a legfontosabb ügy a városban.

A közelmúltban több hivatali dolgozó nyújtotta be a felmondását, és több munkatárs is jelezte, hogy hasonló lépésre készül, munkahelyi túlterheltségre hivatkozva. Ács Rezső példaként a bizottságok, sokszor késő estébe nyúló ülésezéseit, és a hétvégi gyakori munkavégzést hozta fel.

Aggodalmát fejezte ki, amiatt, hogy a szekszárdiak, eddigi pozitív megítélése a hivatali és önkormányzati ügyintézéssel kapcsolatban változni fog, hiszen a legjobb szakemberek távozásával a városüzemeltetési feladatokat egyelőre más minőségben tudja elvégezni a hivatal. 

A költségvetésről elhangzott, hogy az időben elkészült annak figyelembevételével, hogy a város szempontjából fontos beruházások, olyanok is akár, melyekről már a szerződés is létrejött, gond nélkül teljesülhessenek. A tervezet 1.0-ás változatát február 14-én már minden képviselő megkapta. A polgármester nem hivatalos értesülései szerint, ezt a költségvetést az ÉSZ frakció nem fogja megszavazni első körben, véleménye szerint azért, mert a többségi frakciónak esetleg más véleménye lehet arról, hogy a költségvetésben mely dolgoknak szánnak prioritást. Éppen ezért a jövő hét elejére, egy, akár sajtónyilvános egyeztetésre hívta meg Bomba Gábort, az ÉSZ és Máté Pétert, a Fidesz frakció vezetőjét, hogy javaslataikat, álláspontjaikat ütköztethessék.