A pénteki alakuló tanácskozáson a Szekszárdi Kajak-kenu Sportegyesület, illetve a Szekszárd AC és az Unio Box Team volt a két ellenpólus. A kajakosok működési támogatásuk duplájára emelését, a nehéz anyagi helyzetben lévő sportszervezetek pedig a terembérleti díj mérséklését kérték a Murvai Árpád elnök vezette Bizottságtól.

A beszámolók, tervek ismertetése során a Szekszárdi FGKC elnöke a Babits iskolában megépülő új kézilabda munkacsarnok kapcsán elmondta, a nyílt közbeszerzési eljárás végére a beruházás összege megugrott, a különbözetet az MKSZ-től igényelték. Az Iberican Táncgyesület vezetője fix edzésnapokon szeretné igénybe venni a Placcot. A Szekszárdi UFC elnöke arról beszélt, a tao-támogatásra jogosult egyesületek fejlesztései a várossal összhangban valósuljanak meg. Megjegyezte, az infrastruktúra-korszerűsítések a városban élők érdekeit is szolgálják.

A két íjász klub, az Alisca Nyilai ÍE és a Tolnai Tájak ÍE képviselője ismertette, az augusztusi 3D világbajnokság szervezésében vesznek részt, hatszáz íjászt és kísérőiket várják majd Sötétvölgybe. 

Fotó: Kiss Albert