A majd 70 napirendet tartalmazó ülésen a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló önkormányzati rendelet módosítása is téma volt. Az Éljen Szekszárd Egyesület (ÉSZ) frakcióvezetőjének előterjesztése alapján a jövőben három helyett öt bizottság működik majd Szekszárdon, a modosítást a Fidesz képviselői nem támogatták. A többség akaratának érvényesülése szerint a következőképpen alakul a bizottsági struktúra; 

Pénzügyi Bizottság 

Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság 

Oktatás, Sport és Ifjúsági Bizottság 

Kultúra, Civil szervezetek, Városmarketing Bizottság 

Szociális, Egészségügyi, Környezeti és Fenntarthatósági Bizottság

Valamennyi bizottság 7 fővel működik majd, egyet (Pénzügyi Bizottság) elnököl a Fidesz, a többi négyben pedig az ÉSZ képviselőinek akarata alapján dőlnek el a dolgok. A polgármester hatásköreiből több – fajsúlyosabb – átkerült a bizottságok döntési kompetenciájába. 

Törvényi kötelezettségének sem tett eleget a Közgyűlés azzal, hogy a 2-es napirendet nem tárgyalták, ugyanis az ÉSZ képviselői levetették napirendről a 2019. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendelet módosítását. Mindemellett lekerült a 11-es napirend is, ebben a polgármester a folymataban lévő beruházásokról számolt volna be.   

Fotó: illusztráció