Az iskola története 1928-ig vezethető vissza, amikor megalakult Szekszárdon az Ipari Tanonciskola. 1971-től az iskola a sokak számára még ma is ismert 505.sz. Ipari Szakmunkásképző Intézet nevet viselte. Az 505-ös már akkoriban is Tolna megye legnagyobb szakképző iskolája volt közel 2000 diákjával.

Ennyit a múltról, most jöjjön a jelen!

A Szekszárdi SZC Ady Endre Szakképző Iskolája és Kollégiuma Tolna megye egyik legnagyobb hagyománnyal rendelkező, legrégebb óta működő szakképző iskolája. Az épület „ráncfelvarrása” megkezdődött.

– Elindult az épület felújítása  – mondta kérdésünkre Dömötör Csaba kancellár. – Első körben a süllyedést állítják meg a kivitelezők. Egy speciális technológiával cölöpöket sajtolnak le addig, amíg szilárd talajt érnek. Ezután lehet hozzányúlni a vázszerkezethez.

A speciális technológiával az alap megerősítése történik, az épület stabilizálása. Ezen munkálatokat a tervek szerint december végével zárják majd. 

– Ha meglesz a további beruházásokhoz szükséges teljes összeg, akkor a jelen munkálatok végeztével folytatjuk az épület felújítását.

Az épületrész jelenleg elzárt a diákok előtt, ez azonban nem befolyásolja az oktatást, hiszen megoldották a tantermek beosztását. A beruházás fenntartói támogatásból valósul meg, csekély önrész biztosításával. 

Dömötör Csaba kancellár hangsúlyozta, fontos az épület felújítása és az sem elhanyagolható, hogy a belváros egy megszépült intézménnyel lesz majd gazdagabb.

Szél Móni