Csúcsot döntöttek idén Tolna megye gazdái, 14,81 tonna búzát adományoztak a felhívásra. 

– A Magyarok Kenyere 2011-ben indult útjára – mondta Vendégh Edit a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Tolna megyei szervezetének elnöke. – Idén minden eddiginél több adomány érkezett, ebből 5,2 tonna lisztet őröltek le a bonyhádi malomban, melyet négy szervezet között osztunk szét.

sdr

Ennek következtében 1300 kg lisztet tudhat magáénak a Tolna Megyei Integrált Szociális Intézmény, az Értelmi Fejlődésükben Akadályozottak Tolna Megyei Közhasznú Szervezete, a Kapos-menti „Segítő-kéz” Alapszolgáltató Intézmény és a Cikádor Főnix Egyesület. Valamennyien rászoruló családoknak, gyerekeknek segítenek az 5 kg-os kiszerelésben kapott liszttel. 

Az agrárkamara 2013-ban csatlakozott a kezdeményezéshez. Idén karöltve a MAGOSZ –al bonyolították le a Magyarok Kenyerét. 

– A program annak idején első körben a határon túl élő, hátrányos helyzetű családokat, tulajdonképpen Böjte Csaba árváit hivatott segíteni, de a széles körű összefogás mára lehetővé tette, hogy a külhoni területen is több helyszínen valamint megyei szinten is tudunk adományozni. 

Évente 120 – 140 gazda ajánl fel terméséből. Pedig nem kötelező. Őket egy valami késztet erre. A segíteni akarás. Annak szent mivolta.

Szél Móni

Borítókép: illusztráció