– Állami szervek vezetőit, Tolna megyei, szekszárdi cégek és vállalkozások képviselőit vártuk az eseményünkre – nyilatkozta Gyimóthy Levente a szekszárdi tanulási központ vezetője, tanulási tanácsadó. – Érkeztek többek között a kormányhivataltól részlegvezetők, katasztrófavédelmi oktatási referens, humánszolgáltató vezető, önkormányzati részlegvezetők, helyi vállalatok HR-jei. Az iroda 120 órás nyelvi képzésre várja az érdeklődőket. Általuk ingyenesen tanulható az angol, a német és az orosz nyelv. Vannak iparági képzéseik, többek között pénzügyek kisvállalkozóknak, prezentációs technikák és nők a 21. században témákban. 

Gyimóthy Levente hangsúlyozta ezek húsz órás képzések, melyek célja a vállalatokon belüli együttműködés szorosabbá tétele. Szintén 20 órában ipari, mezőgazdasági és szolgáltatásokkal kapcsolatos kiválósági képzéseket is indítanak. 

– Tanfolyamainkon 16 és 64 éves kor közöttiek jelentkezhetnek, olyanok, akik nem tanulnak nappali oktatási intézményben. Levelezősöket már fogadunk. Kis csoportos a tanulási lehetőség, maximum 12 fővel. 

A NYITOK által kihelyezett helyszínen is lehetőség nyílik a tanfolyamok megtartására.