Vesztergombi Rock’n’ Bor, Takler Bartina és ifj. Márkvárt Bikavér. Remete kápolna, Szőlőfürt, Szentháromság szobor. Néhány címke és pár alkotás arról a kiállításról, mely e hónapban látható Szekszárdon az Amaryllis Cafe és Restaurantban. Borcimkék és vinorellek –  Czirok Róbert alkotásai öltöztetik az étterem falait.

–  Ritkán készítek vinorellt. Nem azért mert sugallat kellene hozzá, én nem vagyok képzőművész – mondja Robi. – Nekem idő kell. Maga a bor előkészítése, hogy alkalmas legyen a festésre egy-két hét. A téma viszont adott: szekszárdi borral, szekszárdi téma.

Azt mondja, ebből nem akar alábbhagyni. 2007-ben elkezdte megörökíteni a várost, mielőtt megindultak volna a nagy felújítások. Így a ma már történelmi pillanatokat újra lehet gondolni és borral festeni. 

– Székesfehérvári vagyok, onnan költöztünk a városba. Emlékszem, amikor megérkeztünk, azonnal megszerettem Szekszárdot. Kiültem az erkélyre és csak csodáltam a kilátást, a dombokat.

Pannonhalma, Eger, Tokaj…csak néhány hely, ahová vitte városunk hírét. Úgy véli,  szívesen megismerik egymást a borvidékek. Tervei között szerepel például a szekszárdi Év Borászainak borral történő megfestése – Bortrék – pontosan azért, hogy a nevekhez arcok is társuljanak azoknak, akik nem itt élnek és a név bár ismerős számukra, nem tudják kivel párosítani. 

Czirok Róbert kiállítása szeptemberben látható az Amaryllis Cafe és Restauratban.

Szél Móni