Fejedelmi kincsek címmel nyílt kiállítás az intézményben. Ács Rezső, Szekszárd Megyei Jogú Város polgármestere hangsúlyozta, augusztus 29. fontos nap a megyeszékhely életében, ekkor ünneplik a Város Napját. A kiállítás értékőrző és értékteremtő. 
Ódor János Gábor a Wosinsky Mór Megyei Múzeum igazgatója elmondta, Székesfehérvár, Nyíregyháza, Pécs és Kaposvár után érkezett Szekszárdra az érmetárlat.


– Minden érme lenyomata az adott kornak – hangsúlyozta Horváthné Rudolf Teréz, a Magyar Pénzverő Zrt. vezérigazgatója. – A vándorkiállításon a 220 darabos gyűjtemény mellett válogatás is várja az érdeklődőket a jegybank 1974-ben alapított Bankjegy-és Éremgyűjteményének erdélyi aranypénzeiből. A kollekciót gazdagítja 13 darab eredeti, 17. századi erdélyi verőtő és néhány korabeli fegyver. Dr. Tóth Csaba régész-muzeológus hozzátette a kiállítás egyfajta címerábrázolás is.

Az ember nem is gondolná, hogy mennyi mindent örökít meg egy pénzérme. Mert voltak időszakok, amikor portrék még a festészetben is alig készültek. De az érme nyújtotta portréábrázolás bepillantást nyújtott például az adott kor frizuradivatjába is. Szóval egy egy darab kis tallér komoly kordokumentum is.  

Az időszaki kiállítás 2020. március 15-ig látogatható.

Szél Móni