A  Gemenc Zrt. a vagyonkezelésében levő erdőterületeken augusztus 30-tól szeptember 23-ig illetve egyes területeken szeptember 1. és szeptember 30. között minden nap 15 óra és másnap reggel 9 óra között részleges erdőlátogatási tilalmat rendel el az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló törvény alapján.

A fennmaradó időben látogatható többek között a Duna és a Sió  ártere, Szekszárd közelében Bárányfok, a Keselyűs, a Pörböly és Báta környéki erdőterületek, Baja közelében a Cserta és a Vén-Duna, a Pörbölyi erdő a Pörbölyi Titánnal, Pandúr-sziget. Az erdei vasút menetrendje a korlátozás ideje alatt nem változik. Megállói, a Molnárka tanösvény és hétvégenként a Forgó-tói tanösvény az utolsó vonatok indulásáig az utasok által látogathatók. Kérik, hogy 15 óra után a tanösvények kijelölt nyomvonalát illetve a megállók környékét ne hagyják el! Szeptemberben csak 9 – 15 óra között látogatható a Sötétvölgy környéke. A korlátozás nem vonatkozik a Sötétvölgyi Horgásztó területére. Augusztus 30-tól szeptember 23-ig szintén csak kötött időben látogatható az Érsekhalma és Rém közelében található erdőterületek, Kék-hegy környéke valamint a Lenes-erdő, a Karaszi-erdő és a Duna ártere a Sió-torkolat vonalától Ósükösdig.

Amennyiben az erdőjárási tilalom időszakában a látogatható útvonalakon kívül szeretne túrázni a Gemenci erdőben, azt a következő e-mail címen jelezze: gemenc@gemenczrt.hu.

Szél Móni

Fotó: illusztráció