– Nyáron felerősödik a friss zöldség, gyümölcs iránti igény. Olaszországban a tengerparti büfék kínálata ontja az idény zöldségeket.
De nem vagyunk álszentek, látjuk a strand kellékét a lángost, amit lehet, hogy mellőzni kellene.
– Nem szabad csak hideget enni, fontosak a meleg ételek. Több a hal, a saláta kínálat.
Kérdés, hogy mit igyunk? Szekszárdi borvidék lévén van választék bőven!
– A vörös szinte megáll, sláger a fehér, a rozé, a fröccs, a hosszú lépés és a sör. A limonádékat megbolondíthatjuk uborkával, levendulával, mentával. De én például szívesen fogyasztom hidegen a kovászos uborka levét. Sőt nagyon szerették a kovászos uborka levest hideg, füstölt lazaccal.
Zöldség ide, gyümölcs oda Szabolcs szerint a fogyási statisztika szerint még mindig a rántott hús viszi a prímet.
Padlizsános csirkemell (4 fő)
80 dkg filézett csirkemell
0,5 l hámozott paradicsom
2 db padlizsán
80 dkg füstölt sajt
fokhagyma, só, bors, olivaolaj
A csirkemellet sózzuk-borsozzuk, állni hagyjuk.
A mártáshoz: fokhagymát olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a paradicsomot. Fűszerezzük sóval, borssal és finomra vágott bazsalikommal, beforraljuk míg a paradicsom a levének felét elveszíti. Személyenként 4 karika padlizsánt sózunk, borsozunk, a csirkemell mellett roston készre sütjük! Házi füstélésű tehénsajtot (4szeletet/fő) olíván sütünk.
Tálalás: A padlizsánból és a tehénsajtból /2-2db/ tornyot készítünk, majd a paradicsomártással leöntjük és a tányér közepére is teszünk a mártásból, erre ültetjük a kész csirkemellet.
Szél Móni
Nincs hozzászólási lehetőség a bejegyzésnél.