Egy fiatal hölgy,  Nagymaroson él, de szíve egyre inkább a vidéki életért dobog. Főszervezője a Gyüttment vándortábornak, mely a vidékre vágyóknak kínál felejthetetlen élmények mellett hasznos útmutatást is.

– Az ötödik emeleten laktam öt éve, amikor az első fesztivált szerveztük – mondja Dorottya, aki a reggeli órákban nem törődve a koránkelés gyötrelmeivel – érkezett Sötétvölgyből. Épül a tábori helyszín.

– Voltunk már Zebegényben és Oszkón, az idei helyszín nagyon kellemes benyomást tett rám. Lesznek tematikus tereink, így gazdálkodás, természetes építészet, energetika és közösség építés is főszerepet kap.

Vagyis minden olyannal foglalkoznak, ami a vidéken való megélhetést jelenti. Bármily hihetetlen a vidéki életet választók nagy visszatartó ereje a magány, egyedül nehéz belevágni és kialakítani egy életformát. Éppen ezért hagyományos már a Mátkafogó program, mely az egyedülállókat célozza meg. Dorottya örömmel újságolta, hogy ennek köszönhetően volt már lánykérés és van már „gyüttment baba”. 

– Bár ez nem egy zenei fesztivál, de mégis lesz esténként koncert és táncház. Izgalommal várjuk mi is, hiszen idén először hangosítás nélkül kerül a program megrendezésre. Így valóban csak a hangszer adta hang lesz hallható. A fesztivál zéróhulladékos! 

További részletek: www.gyuttmentfesztival.hu

Borítókép: Gemenc Zrt.