A környezetvédelmet is megcélzó közös gondolkodás egyik apropóját az adja, hogy az elmúlt években átalakultak a fogyasztói szokások – jegyezte meg Ács Rezső polgármester a sajtótájékoztatón. Magyarországon az ásványvíz-fogyasztás európai összehasonlításban rendkívül magas. Szekszárdon éves szinten száz tonna az összegyűjtött PET-palack mennyisége, illetve a megyeszékhelyen élők átlagosan havonta kétezer forintot költenek palackos ásványvíz vásárlására. A csapvíz pedig 60 fillérbe kerül, így több mint százszoros a szorzó a két legnépszerűbb szomjoltó között. Emellett egészségesebb, olcsóbb és könnyebben elérhető a szekszárdi csapvíz – hangsúlyozta a városvezető.

Ács Rezső hozzátette, ajándékokkal szeretnék ösztönözni a lakosságot, hogy minél kevesebb palackos vizet vásároljanak. Nem csak pénzt takaríthatnak meg, de a környezetükre is pozitív hatást gyakorolhatnak: csökken a szén-dioxid kibocsátás és a műanyaghulladék. Első körben augusztus 21. és szeptember 10. között kell regisztrálni a www.szekszard.hu oldal külön erre az akcióra létrehozott felületén.

Az ajándék kancsó és kulacs átvételére az előzetes regisztrációt követően szeptember 16-tól lesz lehetőség a Tartsay utcai Intersparban található ügyfélszolgálati irodán.

További információ elérhető a Facebookon oldalon. 

A 2015-ben átadott új szekszárdi vízbázis kapcsán Artim Andrásné, az E.R.Ö.V. Víziközmű Zrt. vezérigazgatója kiemelte, a legkorszerűbb víztisztító technológiát alkalmazzák, így biztonságos, kiváló minőségű víz folyik a városi csapokból. A nyolc darab parti szűrésű kút a Duna-partról hozza a vizet. A projektben vadonatúj víztisztító telepet is építettek Bogyiszlón, de a korábbi városi vízműtelepet is korszerűsítették. A víz kalciumot, magnéziumot, kis mértékben foszfátot tartalmaz, vasat és mangánt nem, élettanilag kedvező hatású. A minőségét akkreditált laboratóriumban ellenőrzik, emellett szúrópróba-szerűen zajlanak a népegészségügyi hatósági vizsgálatok. Minél több nyilvános információra van szükség a vízminőséget illetően, ezért teszik lehetővé az üzem megtekintését. Az ingyenes buszjáratokat előre meghirdetik majd.  

Borítókép: illsztráció