2015-ben mozivászonra vitte – Mikó István főszereplésével – az Obsitost. Úttörő volt a térségben, hiszen az egészestés játékfilm közösségi gyártásban valósult meg. Szekszárd legendás alakjának kezét azóta sem engedte el. Álmait tovább szőtte…

– Hosszú előkészítés és a szakma segítségével idézzük meg az Obsitos korabeli ízeket az Amaryllis Cafe & Restaurant segítségével. Nem is gondoltam arra, mennyi mindennek kell egybeesnie ahhoz, hogy egy étel az étlapra kerülhessen. Most már tudom, hogy csoportoknak főzni egyszerűbb, de felkelteni és  fenntartani egy íz iránt a vendégek érdeklődését nem egyszerű dolog. Sőt!

Téfölös Bütök, tanyasi csirkejava paprikás házi csipetkével és szaftos szarvascomb sült, szekszárdi bikavérrel locsolt áfonyás barnamártással, bébi lángossal körítve – csupán néhány az újragondolt ételek sorából. A gasztromozi természetesen a filmet is bemutatta, kellemes időtöltés volt a nyári melegben.

– Kovács János Venesz-díjas mesterszakács és Juhos Markó séf keze munkáját dicsérik az ízek. Nekem volt egy elképzelésem, amit ők megvalósítottak. Terveim még vannak az öreg bakával, szeretném megvalósítani azt a túrát, mely a filmbe forgatott helyszíneket és legendákat feleleveníti az érdeklődők, a turisták előtt.

„A szekszárdi dombok nem csupán isteni nedűt nyújtanak ősi idők óta, hanem itt született meg a halhatatlan hős, a kalandjait kiszínező, a humoros és szerethető: Háry János, az Obsitos”.

Szél Móni