A bejelentés szerint idén Tóth Norbert dunaföldvári cukrászmester alkotása, a Boldogasszony csipkéje viselheti a kitüntető címet, a cukormentes torták versenyét pedig Gyuris László szegedi cukrászmester nyerte a Kicsi Gesztenye tortával.


A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizenharmadik alkalommal hirdette meg a Magyarország tortája versenyt, ahol magyaros ízvilágú, az ünneppel vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat, recepteket vártak, amelyek szigorúan csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak.


Idén 31 torta közül választotta ki a szakmai zsűri a győztes süteményt, kétfordulós értékelés után. Az első körben az anonim nevezett tortákból választott ki a zsűri öt tortát, majd újrakóstolták a döntős tortákat és javaslatokat tettek azok tökéletesítésére. A döntőben a versenyzőknek a zsűri jelenlétében, élőben kellett elkészíteniük a tortákat.
Tóth Norbert tehetséges fiatal cukrász, az elmúlt évek döntőinek rendszeres résztvevője, a tavalyi évben bronzérmet nyert. A Boldogasszony csipkéje a málna népies elnevezése. 

Fotó: MTI/Balogh Zoltán